0
Няма избрани продукти в количката.

Ортопедични матраци

Обекти 1 до 12 от общо 21
  1. 1
  2. 2
Във връзка с промоционалните кампании и големият брой поръчки е възможно вашата поръчка да се забави, между 3-5 работни дни. Благодарим ви за търпението!

Mатрак Ekotex Aloe Vera Love, двулицев,...

Нормална цена: Цена от:
65400 лв.
-72%
Special Price
18340 лв.

Матрак Ekotex Aloe Blue Line, двулицев,...

Нормална цена: Цена от:
75500 лв.
-76%
Special Price
18100 лв.

Матрак Ekotex Antistress Deluxe, Двулиц...

Нормална цена: Цена от:
77640 лв.
-71%
Special Price
22500 лв.

Mатрак Ekotex Energy Deluxe, Двулицев, ...

Нормална цена: Цена от:
101700 лв.
-78%
Special Price
22400 лв.

Mатрак Ekotex Aloe Wellness Delux, Двул...

Нормална цена: Цена от:
89400 лв.
-74%
Special Price
23200 лв.

Mатрак Ekotex Aloe 7 zones Gold Deluxe,...

Нормална цена: Цена от:
142100 лв.
-78%
Special Price
31300 лв.

Mатрак Ekotex Bamboo Massage, Двулицев,...

Нормална цена: Цена от:
104000 лв.
-78%
Special Price
22900 лв.

Mатрак Ekotex Energy Up, Двулицев, 18 cm

Нормална цена: Цена от:
97900 лв.
-79%
Special Price
20100 лв.

Матрак Ekotex Shades of Gray, двулицев,...

Нормална цена: Цена от:
114400 лв.
-78%
Special Price
24600 лв.

Матрак Aloe Vera Green Wellness, Двули...

Нормална цена: Цена от:
78900 лв.
-70%
Special Price
23700 лв.

Mатрак Ekotex Algua Sea Vitamins, Двули...

Нормална цена: Цена от:
85300 лв.
-76%
Special Price
20500 лв.

Матрак Ekotex 7 Zones Aloe Gold, двулиц...

Нормална цена: Цена от:
89900 лв.
-76%
Special Price
21600 лв.
Обекти 1 до 12 от общо 21
  1. 1
  2. 2

Ортопедичните матраци са специален вид продукти, чието потребление е главно насочено към облекчаване на болките в гръбнака и създаването на много по-стабилна основа за спане.

Какво е нужно да знаете за вашия ортопедичен матрак?

Важното при избора му, е да се вземат предвид тези 4 основни характеристики: твърдост, размер, височина и покритие. 

В Екотекс предлагаме следните разновидности ортопедични матраци:

  • Ортопедични с горен мемори слой

  • С масажиращ ефект

  • С терапевтичен ефект

Ортопедични матраци с мемори пяна

Главната им роля е да предоставят максимална опора на гръбначния стълб. Позицията на тялото по време на сън е изключително важна, тъй като тя се отразява на постепенното отпускане на гръбначния стълб, докато спим. Възстановяването на гръбнака от натрупаното напрежение през деня може да бъде нарушено поради неправилната поза или поради неравномерната опора, предоставена на тялото.

С полагането на горен слой мемори пяна обаче се увеличава усещането за баланс. Значително се повишава и степента на осигурената подкрепа за тялото. Ортопедичните матраци с мемори пяна имат и проветряващ, както и антибактериален ефект от двете страни, което позволява на кожата да диша. 

Именно това ги превръща в предпочитан избор - не само за възрастни, но и за деца, тъй като малчуганите имат по-голяма нужда от здравословен сън. Особено полезни за тях са ортопедичните модели с добавена алое вера пяна, която мигновено успокоява кожата, създавайки приятен „охлаждащ“ ефект.

Ортопедичен матрак с масажиращ ефект 

Както и при останалите вариации, така и при този, терапевтичните свойства са налице. Ортопедичният матрак с масажиращ ефект обаче има специале горен слой от профилирана ортопедична пяна. Именно той действа със силата и ефекта на милиони малки масажори.

Този резултат се постига чрез геометрично пренареждане и създаване на структури, които нежно да следват контурите на тялото. И тук може да се избере по-твърд модел, както и такъв с по-мека повърхност. 

Във всички случаи и тези матраци разполагат и с допълнителна проветряваща и антибактериална функция.

Веднага щом легнете, мигновено ще усетите компактно разпределение на всяка част от тялото върху матрака. Последва и гарантирано мигновено успокояване на иначе натоварените и напрегнати места на тялото - кръст, таз и рамене.

Терапевтични ортопедични матраци

Въпреки тясната им профилираност на използване, те намират широка употреба и в частните домове на хората. Причината е нарастването на броя потребители, страдащи от дискомфорт по време на сън.

В проектирането на тази линия продукти полагаме специална грижа и старание. Внимателно следим за изграждането на профилирана повърхност, която да създава лек и приятен масажиращ ефект върху кожата и тялото. 

Специалната им геометрия и 3D повърхност не ограничават притока на кръв към крайниците, което ги прави перфектен избор за възрастни хора с артрит, родилки и хора на легло, в процес на възстановяване след операция.

И понеже тези модели са двулицеви, с тях вие получавате възможност да избирате между различни по свойства страни, за да разнообразите усещането си по време на сън.

Защо да се доверите на Ekotex.bg?

Ние произвеждаме висококачествени спални продукти от близо 20 години. Благодарение на богатия ни опит и множеството успешни серии продукти, сме способни да създадем колекция от продукти за сън, които да ви служат вярно дълги години. 

Не е нужно да правите компромис с качеството, за да спестите средства – при нас всичко е на достъпна цена, с безплатна доставка, и гаранция за 100 нощи тестов период.