0
Няма избрани продукти в количката.

Матраци с мемори пяна

12 обекта

Матрак Ekotex Lavande Gel Memory, Двули...

Нормална цена: Цена от:
87500 лв.

-

70

%

Special Price
26300 лв.

Mатрак Ekotex Gold Memory Delux, Двулиц...

Нормална цена: Цена от:
110300 лв.

-

75

%

Special Price
27600 лв.

Mатрак Ekotex iEnergy Up 7 Zones, Двули...

Нормална цена: Цена от:
143800 лв.

-

75

%

Special Price
36000 лв.

Матрак Ekotex Platinum Dreams, Двулицев...

Нормална цена: Цена от:
131500 лв.

-

78

%

Special Price
28900 лв.

Матрак Ekotex Golden 7 Zones, Двулицев,...

Нормална цена: Цена от:
150100 лв.

-

78

%

Special Price
33000 лв.

Матрак Ekotex Ocean Memories, Двулицев,...

Нормална цена: Цена от:
165600 лв.

-

25

%

Special Price
124200 лв.

Матрак Ekotex Aloe Zipmode, Двулицев, 2...

Нормална цена: Цена от:
123600 лв.

-

77

%

Special Price
28400 лв.

Mатрак Ekotex Лукс Classy, Двулицев, 25 cm

Нормална цена: Цена от:
154600 лв.

-

68

%

Special Price
49500 лв.

Матрак Ekotex Aloe Vera Bg, Двулицев 19 cm

Нормална цена: Цена от:
64200 лв.

-

55

%

Special Price
28900 лв.

Матрак Ekotex Bubbles 7 Zones, Двулицев...

Нормална цена: Цена от:
91800 лв.

-

76

%

Special Price
22000 лв.

Mатрак Ekotex Fresh Bubbles, Двулицев, ...

Нормална цена: Цена от:
148600 лв.

-

68

%

Special Price
47700 лв.

Матрак Ekotex Premium Wool and Aloe CLA...

Цена от:
95300 лв.
12 обекта

Сънят за един човек е незаменима част от неговото здравословно състояние. Добре отпочиналото тяло помага на човешкия ум и нервната система да премахнат стреса от предходния ден, което намалява вероятността от множество заболявания, в това число сърдечни, ставни и нервни състояния.

Какво представлява матрак с мемори пяна?

Този вид продукти са създадени по специална технология, която дава свободата на много производители да правят уникални комбинации от свойства и качества.

“Помнещата” пяна (от memory - памет) е специален полимер от синтетични вещества, който се засмесва бавно чрез затопляне. Той има постепенен пружиниращ ефект, който след ставане възвръща матрака обратно към старата му форма.

Поради високо вулканична полимеризация атомната структура на мемори пяната е изключително еластична и има способността да „помни” предишна позиция.

Това означава, че матракът се нагажда по формата на вашето тяло и позициите в които спите, без да противодейства на тялото ви негативно.

В зависимост от тежестта и площта, пяната потъва точно колкото трябва, за да предостави нужната подкрепа на тялото. По този начин се получава ефект, подобен на калъп около спящия, което създава индивидуална форма в матрака, специфична само и единствено за неговото тяло.

Какви видове мемори матраци предлагаме?

Сами можете да се убедите, че при нас ще намерите наистина богат асортимент от различни видове матраци от мемори пяна. Те могат да се разделят по твърдина, като най-стандартната и често срещана твърдост на матраците от клас „мемори пяна” е средна към мека.

Двулицев матрак с мемори пяна

Двулицевите матраци са безспорен фаворит на много хора, именно заради гъвкавото им потребление. Те могат да бъдат пригодени за ползите на даден човек, а когато нуждите се променят и ви трябва нещо друго, просто обръщате матрака на другата страна и получавате съвсем различно усещане.

Тези матраци идват в различни размери, дължини и височини, така че имате пълната свобода да изберете продукти, които ще паснат на вашите лични изисквания.

Матраци с бамбук и мемори пяна

Бамбукът е известен като изключително полезен и екологичен материал. Продукти, създадени от него, се характеризират с една приятна лекота с охлаждащ ефект, като самият материал има антибактериални и противовъзпалителни свойства.

Този вид продукти са идеални за хора, които предпочитат по-лекото усещане по време на сън. Комбинацията от бамбук и мемори пяна създава доста нежен допир до тялото. Тя има не само има добре балансирана структура, но и не предразполага към изпотяване и натрупване на влага.

Нежността от докосването на бамбука в комбинация с мекотата и удобството на мемори пяната са подходящи за възрастни хора с чувствителна кожа.

Двулицеви мемори матраци с охлаждащ ефект

Когато човек има висока телесна температура, той може да изпитва трудност при заспиване поради причинен дискомфорт. Дискомфортът се засилва при наличие на чувствителна кожа със склонност към раздразнение при повишена температура. 

Ето защо, ние от Екотекс създадохме двулицеви мемори матраци с охлаждащ ефект, които да облекчат тези неприятни ефекти на телесната температура.

Те са създадени чрез смесване на охлаждащи гелове и пяна, които допринасят за равномерната вентилация на кожата – те не спарват, а съвсем умерено разпределят както тежестта, така и топлината. 

Не е нужно да имате директна съприкосновеност с матрака, за да почувствате успокоителния ефект на охлаждащата пяна. 

Този продукт е мек, но има разновидности, които комбинират стабилността на покет матраците и мекотата на мемори пяната.

Ако ви харесва да се чувствате обгърнати, сякаш се носите на облак, то този вид продукти са точно за вас. Те са идеални и за тези от вас, които не харесват прекалено високата степен на топлина.

Кое е специалното при тези матраци?

Това е уникална технология, която позволява на тялото да се отпусне напълно върху матрака. Поради това нито една част от тялото няма да се чувства сякаш е твърде натоварена. 

Някои от нашите мемори матраци разполагат със специално зониране, което е пригодено за подкрепянето на конкретна част от тялото.

Като най-изпъкнали таза и раменете обикновено са местата, които усещат най-много напрежение при спане върху по-нисш клас матрак. Други важни зони са кръста и лумбалния дял, които без подкрепа, ще останат свободни и под напрежение през цялата нощ.

С мемори матраци със зони на комфорт цялото ви тяло получава нужната подкрепа, без да се чувствате изтощени или схванати на сутринта. Така се предотвратява дискова херния, натоварване на стави, прищипване на нерв и много други болезнени състояния.

Защо да пазарувате мемори матраци от Ekotex.bg?

С нас удобството в спалнята се превръща в една значително по-достъпна реалност. Вложените продукти в нашите артикули са от естествен произход, без токсични примеси или вредители, което ги прави идеални за цялостна семейна употреба.

Ако вашата цел е удобството, то този вид продукти са точният избор за вас. Единствената ви задача е да определите размерите. Ние разполагаме с едноперсонни, персон и половина и мемори матраци за спалня. 

Можете да тествате вашия матрак за 100 нощи и да изберете дали да го задържите, или да го замените за нов - с различна степен на твърдост или просто с друг вид продукт.