0
Няма избрани продукти в количката.

Декубитални матраци

1 обекта

Матрак Ekotex Medi Care +, Анти декубит...

Нормална цена: Цена от:
45700 лв.
Special Price
38600 лв.
1 обекта

Медицинските, или декубитални матраци, са специфичен клас матраци за задоволяване на определени здравни нужди. Те са няколко вида, като ние предлагаме възможно най-добрите, които са налични на пазара. 

С нашите продукти не се налага надуване на матрак, наемане на такъв от медицински център или закупуване на компресор. Продуктът пристига готов за употреба.

Какво представляват антидекубиталните матраци?

Тайната на медицинските матраци се крие в тяхната умна и целесъобразна структура, но най-вече в материалите, използвани за тяхната направа. 

Те представляват колекция от сегментирани участъци от специална пяна, които образуват структура, специфично пригодена към тялото на пациента. 

Тази сегментирана конструкция от медицинска пяна има отвори. Те са нужни за оптималното проветряване на тялото, постигано чрез намаляване повърхността, върху която лежи пациентът. 

Структура на декубиталните матраци

Нашата серия от декубитални матраци е създадена по специална технология и има три основни части – повърхност, ядро и калъф. Всички отделни сегменти са оптимизирани, за да доставят възможно най-много комфорт на лежащия.

Ядрото на матрака е направено от високо профилирана, еластична пяна, която е в естеството на дишащите свойства на матрака. 

Повърхността има както напречни, така и надлъжни профилирани зони. Ролята на тези зони е да придадат още по-голяма стабилност без значение от позата на пациента. По този начин се намалява и създаваното напрежение между тялото и матрака. 

Калъфите на тези матраци могат да бъдат гладки или профилирани. Техните водонепромокаеми свойства и мембранна структура позволяват едновременно защита и проветривост на антидекубиталния матрак.

Хигиенните свойства на декубиталните матраци са завишени. Блокиран е достъпът на течности до ядрото. От тук и матракът става значително по-лесен за поддръжка. Калъфът може да се пере както на ръка, така и в пералня.

Кое ги прави толкова полезни?

Спецификата на декубиталните матраци е, че се прилагат за хора, подложени на продължителен престой на легло, и такива, които са трудно подвижни или парализирани.

Целта на този вид матраци е да предотвратят получаването на рани по тялото вследствие на залежаване. Тези рани могат да допринесат за дискомфорта и значителното понижаване на ефективността на лечението на даден пациент.

Това, с което този вид матраци се различават, е че не предоставят солидна, единична повърхност, а са сегментирани и разделени на зони на допир. 

Така се отделя тялото от монолитна повърхност, което намалява изпотяването, увеличава проветряването на кожата и предотвратява протриването на допирните точки на пациента. По този начин се увеличава притока на кръв до отделните зони на човешката структура - най-вече тези, които обикновено имат допир с матрака. В допълнение се постига правилна циркулация на кръв и въздух. 

Защо да изберете антидекубитален матрак на Ekotex.bg?

Този клас продукти се третират като медицинско оборудване и поради тази причина се изработва по строги изисквания. Малко са производителите като Екотекс, които не само разполагат с експертизата, но и с възможността да разработват подобен висок клас продукти за задоволяването на конкретни здравни нужди.