BLACK DAYS

Отстъпки до

- 80%

00
дни
:
00
часа
:
00
мин
0
Няма избрани продукти в количката.

Матраци

Обекти 1 до 12 от общо 44
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Mатрак Ekotex Hempy Organic

Нормална цена: Цена от:
77188 лв.

-

50%

%

Special Price
38600 лв.

Mатрак Ekotex Tencel Lux

Нормална цена: Цена от:
91223 лв.

-

50

%

Special Price
45600 лв.

Mатрак Ekotex Royal Cotton

Нормална цена: Цена от:
102548 лв.

-

50%

%

Special Price
51300 лв.

Матрак Ekotex Fiorentino Si Della

Нормална цена: Цена от:
164407 лв.

-

50

%

Special Price
82200 лв.

Матрак Ekotex Cocos Pocket, двулицев, 2...

Нормална цена: Цена от:
161700 лв.

-

75

%

Special Price
40400 лв.

Матрак Ekotex Lavande Gel Memory, Двули...

Нормална цена: Цена от:
87500 лв.

-

70

%

Special Price
26300 лв.

Mатрак Ekotex iEnergy Up 7 Zones, Двули...

Нормална цена: Цена от:
143800 лв.

-

75

%

Special Price
36000 лв.

Матрак Ekotex Platinum Dreams, Двулицев...

Нормална цена: Цена от:
131500 лв.

-

78

%

Special Price
28900 лв.

Mатрак Ekotex Bamboo Massage, Двулицев,...

Нормална цена: Цена от:
104000 лв.

-

77

%

Special Price
23900 лв.

Матрак Ekotex Golden 7 Zones, Двулицев,...

Нормална цена: Цена от:
150100 лв.

-

78

%

Special Price
33000 лв.

Mатрак Ekotex Diamond Delux, Двулицев, ...

Нормална цена: Цена от:
145600 лв.

-

78

%

Special Price
32000 лв.

Mатрак Ekotex Bamboo Pocket, Двулицев, ...

Нормална цена: Цена от:
166400 лв.

-

78

%

Special Price
36600 лв.
Обекти 1 до 12 от общо 44
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Колко от нас са се събуждали със схващане поради лоша поза при спане? В даден момент от живота на всеки значението на съня се превръща в ключов фактор за благоденствието. 

Колкото по-рано започнем да работим върху подобряването на собствените ни условия за сън, толкова по-бодри и ефективни ще се чувстваме. Матракът е в основата на добрия, спокоен и здравословен сън. 

В тази категория ще откриете огромен диапазон от матраци и убедени сме, че каквото и да търсите, ще го намерите в магазина на Ekotex.bg.

Здравословно спане с правилно избраните матраци онлайн

Позицията на гръбнака и главата по време на сън се отразява пряко на цялостната структура на тялото. Тя определя опорните точки - къде тялото ще бъде подкрепено и къде не. 

При спане на неудобен или нисък клас матрак, неподкрепените места са точките, в които вие усещате най-много напрежение сутрин. 

Подходящият за вас продукт е този, който освен че подкрепя тялото ви равномерно, не изкривява и не усуква важни участъци, каквито са кръстът и раменете. 

Ето защо нашата постоянна задача е да създаваме висококачествени:

 • матраци за спални - двойни размери; 

 • матраци за единично легло;

 • матраци за легло персон и половина.

Как да намерите подходящия за вас матрак?

Най-важните фактори, които трябва да вземете предвид при избора са:

 • Нуждите на вашето тяло - тегло, размери, ширина;

 • Позата, в която спите - по корем, по гръб или настрани;

 • Имате ли нужда от охлаждане - изпотявате ли се през нощта;

 • Имате ли артрит, сколиоза, проблеми с таза и ставите;

 • Каква твърдост предпочитате - меко/средно/твърдо ниво.

Препоръчваме ви да вземете в предвид недостатъците на сегашния ви матрак и да ги използвате като база за сравнение, за да прецените правилно от какво точно се нуждаете. Например:

 • Прекалено е мек – тогава изберете средно към твърд матрак;

 • Прекалено е нестабилен – тогава изберете покет пружинени матраци;

 • Трудно ви е да станете от него – имате нужда от по-тънък и твърд матрак.

Изборът е изцяло личен и зависи от индивидуалните характеристики и профила на тялото ви. В случай, че изпитвате трудност при избора, и не сте сигурни на какво точно да се спрете, предлагаме ви безплатна професионална консултация, с която да подпомогнем вашето търсене.

Екотекс произвежда само двулицеви матраци

Имайте предвид, че Екотекс не произвежда еднолицеви матраци, защото те са продукт на остаряла технология. Ние предлагаме всякакви видове двулицеви матраци - от премиум качество до среден клас. 

Тъй като държим на човешките ценности и уважаваме клиентите си, сме горди да изтъкнем, че избягваме да ви предлагаме нискокачествен клас продукти.

Произвеждаме само висококачествени продукти, създадени по съвременна технология. Направени са да бъдат издръжливи, невероятно удобни и изключително леки.

Защо да изберете двулицев матрак пред еднолицевия?

Двулицевият матрак има две използваеми страни. За разлика от еднолицевия, той няма нужда от монтаж към подматрачна рамка. 

Това означава, че можете да изберете матрак с различни по твърдост и свойства страни, позволяващо ви лесно да сменяте лицето върху което спите, когато вашите нужди се променят. 

Конструкцията и размерите на двулицевите матраци са стандартизирани, за да паснат на всички налични видове легла: спални (160/200, 164/190 и 180/200 см), едноперсонни (114/190, 115/190 и 120/190 см) или детски легла (82/190 см). 

В зависимост от вашите нужди, вие имате свобода да изберете между:

 • Двулицеви матраци с охлаждащ гел – за освежителен ефект по време на сън;

 • Двойни матраци с ортопедична пяна – за хора с болки в кръста;

 • Двулицеви матраци с покет пружини – за абсолютен комфорт през нощта;

 • Двустранни матраци от мемори пяна – идеални за по-леки хора.

За да се насладите напълно на стабилен и здравословен сън, от Екотекс ви препоръчваме да закупите солидна основа за легло или подматрачна рамка. 

Още предимства на двулицевите матраци

Освен със своята двойна функционалност, този вид матраци идват и с премахващ се калъф, който може да бъде изпран в пералня до 60 градуса. Така, вашият матрак е защитен от протриване или зацапване от домашни любимци. При нужда от подмяна, можете лесно да намерите идентичен екземпляр в каталозите на нашият онлайн магазин.

Благодарение на комбинативната функционалност на двустранните матраци, вие можете да разполагате както с твърд, така и с мек или среден по твърдост матрак в един общ пакет.

Класификация на матраците по състав

Използваме няколко класификации. Първата е по техният състав. От това зависи каква твърдост, здравина, стабилност, височина и реактивност спрямо движенията ви през нощта ще подберете – реално ги разделяме на:

Мемори матраците са прекрасен избор, ако търсите антистатичен матрак с дишаща мембрана, която предотвратява спарването и изпотяването по време на сън. Антистатичните нишки, които са вплетени във фибрите, намаляват йонизацията при движение. Така се редуцира и опасността от развитие на артрит.

Мемори пяната е материал, известен със своите качества за създаване на премиум клас продукти. Тя се харесва от хора, които предпочитат по-мекото усещане. С мекотата се намалява съпротивлението на допирните точки на тялото, а това, от своя страна, позволява цялостното поемане на тежестта. Така, дори да спите на една страна, няма да усещате дискомфорт в кръста или раменете.
Тук можете да намерите и матрак с алое вера, който се ползва като терапевтичен продукт за хора с чувствителна кожа или висока телесна температура.

Ортопедичните двулицеви матраци се ползват от голям процент от нашите клиенти като противодействие на съществуващи болки. Имат ергономична форма, която предразполага тялото да заеме правилна поза. Разполагаме с модели със заложени антибактериални свойства, които предотвратяват развитието на неприятни миризми.

Ортопедичните продукти освен със своят комфорт, са известни и с вентилиращия ефект, добавящ приятно усещане на охлаждане. Те са устойчиви и успешно предотвратяват напрежението по ставите, нервните окончания, мускулите и други ключови точки по тялото.

Покет пружинните матраци са особено удобен вид продукти, които използват сегментирани участъци с олекотена и еластична пружина. Те предоставят твърдо, но и доста въздушно усещане при сядане или лягане, което ги прави супер избор за потребителите с афинитет към по-твърдо легло. Препоръчват се за хора, които изпитват болки в кръста, ниските прешлени или над врата.

Антидекубитални матраци са силно специализирани продукти с медицинска цел, чиято роля е изключително важна за комфорта на човек при продължително лежане.

Те са създадени, за да намалят натоварването над ставите и кръвоносните съдове, което подпомага редуцирането на риска от атрофията на мускулите. Имат силно терапевтична функция и се използват широко от атлети, медицински персонал, лечебни заведения.

Класификация по твърдост

Твърдостта на един матрак се наследява както от лицевите слоеве, така и от ядрото му. Твърдостта на матрака е и най-трудната част при правенето на избор за много хора, а именно:

Средните по твърдост матраци предлагат прекрасна комбинация от твърдина и мекота, като нежно подкрепят тялото през цялата вечер. Те са идеални за хора, които харесват повече стабилност, но все пак имат и афинитет към усещането за мекота.

При пазаруването на подобен вид матрак, вие можете да избирате между такива с калъф с 2см мемори пяна, което да създаде усещането на мекота, без реално да потъвате в основата на леглото.

Твърдите матраци се произвеждат по висок стандарт, най-често от ортопедична пяна. Те запазват тяхната здравина дълго време, за да можете да се насладите на баланса и сигурната подкрепа по време на сън.

Тяхното предимство, е че не се поддават под тежестта на тялото, а равномерно подкрепят всеки милиметър, дори да спите по нестандартен начин. Те са най-подходящи за хора с болки в кръста, ставите, таза и раменете. Също така, могат да бъдат закупени с омекотяващ калъф, който да остави леко и приятно усещане у вас.

Меките видове са създадени, за да ви доставят комфорт. Те могат да бъдат от анатомичен тип и най-често са изработени от мемори пяна. Създават атмосфера на спокойствие, като се предлагат във всевъзможни комбинации от височина, широчина и дължина.

Тяхната структура е доста мека и податлива на натиск. Разполагаме с модели с добавени слоеве за повече удобство. По-голяма полза от тях ще извлекат хора с ниско тегло или такива, които предпочитат да спят по стомах. 

Защо да се доверите на българския производител Ekotex.bg?

Като водещ български производител със собствена марка, Екотекс старателно подбира всеки елемент, за да може да ви гарантира здрав сън. 

Точно това е и нашата цел -  да ви доставим висококачествени, луксозни матраци на добра цена, вече в цяла България.

Ако в сайта ни не намирате подходящия за вас размер или дизайн, направете заявка за матрак по поръчка. Ще изработим специално за вас мечтаното ви легло.

За Ваше удобство, предлагаме безплатна доставка при поръчки над 100 лв. не само до големите областни градове: София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Плевен, Стара Загора, но и до цялата страна - Силистра, Враца, Видин, Хасково, Смолян, Разград, Велико Търново, Ямбол, Казанлък, Добрич, Монтана, Сандански, Кюстендил, Благоевград и всички други места.