BLACK DAYS

Отстъпки до

- 80%

00
дни
:
00
часа
:
00
мин
0
Няма избрани продукти в количката.

Материалите, които използваме

Полиуретанова пяна

Полиуретановата пяна е синтетичен материал с отлична стабилност и адаптивност. Матраците с полиуретанова пяна са с по-ниска плътност, високо качество и ниско тегло, което ги прави лесни за транспортиране. При производството на полиуретанова пяна се използва топлина за втвърдяване на пяната, което отваря клетъчните пори на материала и го прави "дишащ". Въпреки относителното си ниско тегло комфортните слоеве от полиуретанова пяна на матраците предлагат висока стабилност за гърба, таза и раменете. Тази подобрена стабилност е особено забележима при хора с по-голямо тегло.Но и хората с нормално тегло се чувстват изключително комфортно върху матрак от полиуретанова пяна заради нейната високо адаптивна структура. Поради лекотата, с която се обработва, полиуретановата пяна позволява създаване на различни профили с високо ниво на ортопедичност.

Мемори пяна

Вискоеластичната мемори пяна е термочувствителен и изключително адаптивен материал, който реагира на температурата на тялото и "копира" с голяма точност телесните извивки, така че да осигури високо ниво на комфорт по време на сън. Разработен първоначално за нуждите на НАСА, мемори пяната бързо навлиза в различни области на живота, в т.ч. и в разработването на висококачествени спални продукти като матраци и възглавници. Освен своята висока адаптивност, мемори пяната се отличава с абсолютна безшумност и отлична еластичност на всички точки, което позволява на всички чувствителни към налягане части на тялото да се отпуснат максимално.

Мериносова вълна

Мериносовата вълна е висококачествен, изцяло естествен, природен и рециклируем продукт, който се добива от дълбока древност от овцете мерино.Тя притежава уникални качества - тя е перфектен термоизолатор както при студ, така и при жега и идеално отвежда влагата навън. Мериносовата вълна охлажда тялото при топло време, а в студено време го топли, дори когато се намокри. Благодарение на антибактериалните свойства на ланолина, който се съдържа в този естествен продукт, вълната мерино не придобива неприятен мирис, дори и при по-дълго ползване, затова няма нужда от прекалено често пране. Мериносовата вълна не дразни и не драска кожата, а е изключително мека, лека, фина и приятна на допир. Присъствието на тази изключителна материя в даден продукт го прави еталон за най-високо качество.

Памучен сатен

Памучният сатен е висококачествен тъкан плат със сатенено покритие с висок гланц. Този материал е много предпочитан в производството на луксознo бельо благодарение на блясъка и приятното усещане.Памучният сатен, за разлика от много лъскавия полиестерен сатен, е мека, гладка и в същото време "дишаща" и регулираща влагата тъкан от 100% памук с отлични терморегулиращи качества - тя държи топло през студените месеци, а през топлото време приятно охлажда тялото. Памучният сатен като тъкан се усеща много по-мек и по-гладък от повечето видове платове поради специалната сатенена сплитка. Освен това цветовете на изображение, отпечатано върху памучен сатен остават красиви за по-дълго време.

Силиконизирани фибри

Силиконизираните фибри, наричани още "силиконови топчета" са изключително меки, пухкави и леки полиестерни влакна. Съществуват различни видове силиконизирани фибри в зависимост от вида и чистотата на полиестера, нагъването на влакнестите нишки и използването на материала. Най-меката и най-лека възглавница с влакнести топки е възглавница, покрита с лек, най-често памучен плат. Ако желаете възглавницата Ви да притежава по-твърдо сцепление и по-висок поддържащ ефект, трябва да изберете възглавница с капитониран калъф. Капитонираната калъфка прави възглавницата по-компактна и поддържаща. Силиконизираните фибри се използват за пълнеж на хипоалергенни възглавници и завивки и са особено подходящи за хора, склонни към алергии.

Биофункционален текстил

Биофункционалният текстил е текстил, който освен основното си предназначение притежава и допълнителни функции, които обикновено се осъществяват чрез влагане на различни полезни вещества и субстанции. Производството на биофункционални текстилни продукти се отличава с разнообразие от техники за обогатяване на тъканта чрез лечебни, ароматни или билкови екстракти. Влагането на екстракт от алое вера, водорасли и др. подобрява качествата на плата и зарежда организма с ценни витамини, минерали и микроелементи, тъй като лабораторно е доказано, че веществата, втъкани във влакната на плата, се абсорбират през кожата. Екстрактите се намират в микрокапсули, които се отварят чрез триене, налягане или топлина и освобождават съставката.