BLACK DAYS

Отстъпки до

- 80%

00
дни
:
00
часа
:
00
мин
0
Няма избрани продукти в количката.

Калъфи за матрак

Не са открити продукти, отговарящи на избора.

Търсите продукт, с който да удължите живота на вашия нов матрак? Държите на лесното използване с опция за бързо махане и слагане? Искате задължително лесна поддръжка, приятен дизайн и противоалергични свойства? 

При нас ще откриете вашия нов любим Екотекс калъф за матрак, който ще покрие всичките ви изисквания.

Какви видове калъфи за матрак има?

Матракът е основата върху която вашето тяло лежи – той се грижи за вас и идва момент, в който и вие трябва да се погрижите за него. 

Това е възможно с калъф за матрак – независимо дали капитониран с цип, или не капитониран с цип, важното е да предпазите вашия матрак възможно най-дълго време.

Основните видове калъфки за матрак са капитонираните със страничен цип. Те, освен защита за вашата инвестиция, предоставят и възможност за лесно сваляне и поддръжка. Могат да се перат в пералня до 60 градуса с предпочитан от вас препарат.

Капитонираната текстура на повърхността на калъфа позволява по-лесната циркулация на въздух между текстила, кожата и матрака под калъфа. Това означава, че ядрото на матрака се изсушава равномерно и остава сухо дори през най-топлите нощи.

Каква е ползата от капитонираните калъфи?

Специфичното текстуриране чрез капитониране придава приятен външен вид, но също така увеличава площта, върху която лежи чаршафа, за да се предотврати приплъзване при сядане или лягане.

С такъв калъф запазвате важните компоненти на самия матрак и ги предпазвате от щети вследствие протриване, скъсване на основните слоеве и прочее.

На какво да заложите при търсенето на калъф за матрак?

Важно е калъфът да бъде пригоден за вашия специфичен матрак, което означава, че трябва да се съобразите със следните технически изисквания:

  • Размер в ширина и широчина;

  • Височина на матрака (до 25, 30 и дори 35 см);

  • Възможност за сваляне с цип;

  • Наличие на еластични ремъци за придържане към основата на леглото.

При нас може да намерите и различни видове калъфи според текстила, от който са изработени – от памук до микс с преплетени нишки бамбук или алое вера. Те обогатяват текстила и го правят много по-приятен при допир и повишават насладата при продължително излежаване в леглото.

Успокояващите свойства на алое верата и невероятната проветривост, както и особената лекота на бамбуковите нишки правят тези видове калъфи за матрак изключително ценни, но и достъпни помощници за пълноценна почивка  в спалнята.

Ето защо да се доверите на Ekotex.bg

Нашият дългогодишен опит ни позволява да ви предоставим, всичко от което се нуждаете за здравословен и спокоен сън. 

При нас може да направите цялостно обзавеждане на спалнята - от основата за леглото, рамката, матрака, завивките, спалното бельо та чак до топ матрака и възглавниците. 

Нашият асортимент се предлага винаги на достъпна цена, а това е рядкост за еко-продукти в нишата ни.